Fashion | Sport | Outdoor | Casual Wear
Upcycling van mode en vrijetijdskleding
In de Benelux verdwijnt momenteel jaarlijks 285 miljoen kilo end-of-life-textiel op stortplaatsen of in verbrandingsovens. In de huidige lineaire economie, worden producten gekocht, gebruikt en afgedankt. Dat is niet echt meer van deze tijd. In de circulaire benadering, hergebruiken we de textielvezels voor nieuwe, hoogwaardige mode en vrijetijdskleding, upcycling.
Duurzame deassemblage van kleding
Voor de productie van wol, katoen, acryl en nylon stoffen wordt jaarlijks 100 miljoen ton aan nieuwe textielvezels gebruikt. Zonde, want kleding is in veel gevallen herbruikbaar of recyclebaar. Door het inzetten van onze bekroonde Wear2® Thread, kunnen kledingstukken snel gedeassembleerd, gedebrand/gerebrand of gerecycled worden.
Hoeveel CO2 kunnen we samen besparen?
De kleding- en textielbranche is de industrie waarin momenteel de grootste CO2-besparing behaald kan worden. Door nu actie te ondernemen kunnen we samen grote stappen zetten naar een circulaire kledingindustrie. Alleen al in de Benelux kunnen we in totaal 685 miljoen kilo CO2 besparen met de toepassing van Wear2-technologie. Dit staat gelijk aan de CO2 uitstoot bij het afleggen van wel 5.167 miljoen autokilometers.
Upcycling en productiekosten
Milieuwet- en regelgeving worden steeds meer aangescherpt, met als gevolg dat activiteiten die milieuvervuilend zijn steeds duurder zullen worden. Bijvoorbeeld de afvoer van end-of-life-producten. In combinatie met de opkomst van voordelige technieken als Wear2® Ecostitching, zal end-of-life-textiel upcyclen in de toekomst zelfs geld opleveren. Zo wordt het maken van de juiste keus makkelijker en voor iedere kledingproducent de enige logische beslissing.
“Lees meer over ons concept”
_________________
_________________
_________________
_________________
_________________