Meerwaarde en voordelen van WEAR2GO concepten

De lineaire verspillingseconomie met alle milieubelastende, humane en maatschappelijke nadelen heeft haar langste tijd gehad.  Weggooien is niet meer van deze tijd, circulariteit heeft de toekomst. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen voor uw bedrijf?

Van afval naar waardevol materiaal

Met geavanceerde technologie maakt WEAR2GO het mogelijk om end-of-life-textiel volledig te deassembleren. Doordat het opnieuw ingezet kan worden voor recycling of fibre-for-fibreupcycling, wordt waarde toegevoegd aan materiaal dat voorheen als afval werd beschouwd.

Nieuwe bedrijfsmodellen

Het WEAR2GO concept Wear2® Ecostitching Technology maakt het niet alleen mogelijk om nieuwe (obsolete) of end-of-life kleding te recyclen, ook eenvoudig de-, rebranden voor hergebruik of herverkoop is in sommige gevallen een goed alternatief voor de shredder, verbrandingsoven of stortplaats. Een uitgelezen kans voor implementatie van nieuwe bedrijfsmodellen.

Eenvoudig te implementeren

WEAR2™ Ecostitching Technology kan probleemloos en zonder noemenswaardige aanpassingen in design en productie worden toegepast. De toegankelijkheid tot deze technologie maakt het voor designers en kledingproducenten nu echt gemakkelijk en betaalbaar om werk te maken van circulair end-of-life textiel.

Zorgeloos maatschappelijk verantwoord ondernemen

Met het WEAR2™ RETURN SYSTEM worden alle stakeholders in de keten ontzorgd en transparant geïnformeerd over het duurzame vervolg van geretourneerd textiel. Daarnaast ondersteunen en adviseren we toonaangevende multinationale end-of-life-textielverwerkers bij de creatie van duurzame infrastructuren die circulariteit in een versnelling brengen.

Merk- en bedrijfsimago

De term duurzaamheid wordt door steeds meer bedrijven gebruikt in hun propositie. Helaas zijn er veel voorbeelden van ‘greenwashing’ te vinden, waarbij maatschappelijk verantwoord ondernemen slechts wordt genoemd omdat het wel goed klinkt. Doordat WEAR2GO concepten de waardeketen transparant maken, kunt u de duurzame visie van uw bedrijf daadwerkelijk onderbouwen.

WEAR2GO start in Benelux met verwerking van end-of-life textielafval met geïntegreerde microgolftechnologie. Met toepassing van Wear2® Ecostiching Technology wordt een toekomstige circulaire internationale oplossing zonder meer mogelijk.

Wear2®  ;Thread is minimaal net zo goed en minimaal net zo sterk als actueel gebruikte naaigarens. Zelfs de naaisnelheid is vergelijkwaardig. Waarom dan niet standaard toepassen als hierdoor  duurzame oplossingen mogelijk worden?

Eveneens toepasbaar voor het circulair maken van fashion en vrijetijdskleding maar biedt op termijn ook perspectief voor andere productgroepen zoals gestoffeerde meubels, gordijnen en bekleding maar ook matrassen, zit- en interieurbekleding voor auto’s en schoenen.