Stap 1: Ecodesign
Voor een circulaire werkwijze is het belangrijk om hier in de ontwerpfase al op aan te sturen. Daarom delen we bij WEAR2GO graag onze expertise en kennis met u. Zo ondersteunen en adviseren we u op het gebied van ecodesign, materiaalkeuzes en toepassing van Wear2® Ecostitching Technology.
Stap 2: Registratie
Na registratie bij het GSES Global Sustainable Enterprise System (link) en aanmelding van uw circulaire kleding …..
Registreer uw digitale paspoort en bevestig het beeldmerk alsmede het QR-label of de chip aan het kledingstuk, zodat bij retournering bekend is om wat voor materiaal het gaat en welke actie moet worden ondernomen.
Stap 3: Circulair retoursysteem
Indien u wenst faciliteren we met het Wear2® Return System de complete logistiek die nodig is om uw textiel duurzaam af te voeren en te verwerken. De gelabelde en geregistreerde kledingstukken worden desgewenst bij u op opgehaald om vervolgens op een externe locatie gesorteerd en gedeassembleerd te worden.
Indien gewenst faciliteren en begeleiden we onafhankelijke internationale end-of-life textielverwerkers om dit proces voor u vorm te geven.
Stap 4: Wear2® Ecostitching
Na retournering en sortering wordt – met toepassing van een innovatieve Microwave Technology – kleding eenvoudig gedeassembleerd (in 60 seconden). Verschillende textielsoorten en accessoires worden hierdoor op een simpele manier van elkaar gescheiden tot verwerkbare monostromen waardoor upcycling mogelijk wordt.
Stap 5: Transport naar derden
Afhankelijk van het type monostroom en de afspraken die u gemaakt hebt met uw leverancier of confectioneur, regelt WEAR2GO desgewenst het transport naar duurzame textielverwerkers. Dit met inachtneming van alle MVO-voorwaarden en bij voorkeur bijdragend aan een circulair ‘fibre-for-fibre’ proces. Indien u, uw leverancier of confectioneur alle of bepaalde materialen retour wenst is dit uiteraard mogelijk.
Stap 6: Sluiten van de circulaire keten
Na de circulaire verwerking van textiel ontstaan er nieuwe producten. Bij voorkeur hoogwaardige eindproducten (upcycling), wanneer dit niet mogelijk is behoort downcycling nog tot de mogelijkheden. Een deel van het textiel kan getransformeerd worden tot diverse duurzame producten.