Wear2® Tunnel Disassembler

Door middel van elektromagnetische energie, kunnen kledingstukken die genaaid zijn met onze Wear2® Thread, eenvoudig gedeassembleerd worden.

In onze demo scheidingshub met hierin centraal een hiervoor ontwikkelde Tunnel Disassembler, overigens geschikt voor grote industriele volumes, faciliteren wij dit proces en demonstreren wij graag werking en voortgang van dit circulaire proces.

Tunnel Disassembler

Speciaal ontwikkelde industriële Tunnel Disassembler waarmee, onder invloed van Elektromagnetische Energie, Wear2® naaigaren binnen 70 seconden haar sterkte verliest waardoor stiknaden snel ongedaan gemaakt kunnen worden.

Kleding opgebouwd uit gemixte materialen en accessoires is hierdoor snel en eenvoudig te demonteren en te transformeren tot monomaterialen. Dit is vereist is om textiel uiteindelijk hoogwaardig te kunnen verwerken.

In onze demo scheidingshub met hierin centraal een hiervoor ontwikkelde Tunnel Disassembler, overigens geschikt voor grote industriele volumes, faciliteren wij dit proces en demonstreren wij graag werking en voortgang van dit circulaire proces. .

Elektromagnetische energie is een bewezen procestechnologie reeds decennialang grootschalig toegepast voor diverse industriële productietoepassingen.

  • Stiknaden worden selectief behandeld waarna demontage van het kledingstuk eenvoudig mogelijk is.
  • Efficiënte techniek en hoge doorloopsnelheid maken de verwerking van hoge volumes mogelijk en maakt het proces financieel aantrekkelijk.
  • Techniek is ongevoelig voor gebruik in kleding van metalen onderdelen en accessoires zoals bijvoorbeeld knopen en ritsen.
  • Zeer laag energieverbruik; op vol vermogen 27 kWh.
  • Capaciteit 500 kg of ca. 900 kledingstukken per uur maar versies met een grotere capaciteit zijn mogelijk.
  • Digitale aansturing (RFID) waardoor veilig, efficiënt en eenvoudig in gebruik.

Deze innovatieve Tunnel Disassembler is ontwikkeld en gebouwd in opdracht van Wear2Go en inmiddels operationeel in een eerste demo scheiding hub in Benelux. Deze hub zal worden gebruikt om textiel ketenpartners uit te nodigen, incl. afvalverwerkingsindustrie, om deze technologie te beoordelen en te stimuleren voor mogelijke toepassing in hun bedrijfsmodellen.

Wear2Go wil deze deassemblage technologie met kennis en service ondersteunen om vervolgens hoogwaardige verwerking van (end-of-life) textiel op grote industriële schaal mogelijk te maken. Tenslotte past lineair consumeren niet meer bij deze tijd en al helemaal niet als een betere oplossing beschikbaar is.